Rosso Piceno is de meest voorkomende rode wijn uit de Marken, afkomstig uit de streek Ascoli-Piceno. Het is een blend van Montepulciano met Sangiovese, die doorgaans leidt tot elegante wijnen met een ietwat kruidig en aards karakter.
 
De Rosso Piceno ‘di Gino’ van Fattoria San Lorenzo is mooi robijnrood van kleur, met paarse reflecties. In de neus rijk en intens met duidelijke florale aroma’s en rijp fruit. Mooi sappig en harmonieus in de mond, vol rijp fruit, met lichte tonen van drop door de lichte houtrijping. Een mooie fruitige wijn.
 
De druiven voor deze Rosso Piceno worden begin oktober met de hand geoogst. Na de zachte persing en fermentatie rijpt ongeveer 10% van de wijn 9 maanden op Franse eikenhouten vaten. De rest van de wijn rijpt in roestvrijstalen tanks. Na 9 maanden worden beide rijpingen samengevoegd en rijpt de wijn nog eens 3 maanden in roestvrijstalen vaten.
 
De Rosso Piceno ‘di Gino’ is heerlijk als terraswijn of op de bank, maar ook uitstekend geschikt als begeleider van mooie pasta’s met rode sauzen.
 
Informatie:
Naam
: Rosso Piceno 'di Gino' DOC
Regio
: Marche
Druifsoort
: 60% Montepulciano, 40% Sangiovese
Producent
: Fattoria San Lorenzo
Jaar
: 2015
Kleur
: Rood
Soort
: Droog
Land
: Italië