Sangiovese is de bekendste en meest verbouwde Italiaanse druif. De druif is vooral bekend als hoofdbestanddeel van Chianti. De druif dateert uit Romeinse tijden. De naam Sangiovese is afkomstig uit het Latijn en betekent Sanguis Jovis, oftewel “Bloed van Jupiter”, de Romeinse hoofdgod.
 
De Sangiovese ‘Parus’ van Tenuta Le Potazzine heeft de typische robijnrode kleur van Sangiovese. In de neus intense en aanhoudende aroma’s van rijp rood fruit met een hint van specerijen. De smaak is fluweelachtig, elegant, met mooie tannines en een licht zoetje in de mooie afdronk.
 
De druiven worden handmatig geoogst. De zeer lange fermentatie (ruim 30 dagen!) vindt spontaan plaats op een geheel natuurlijke wijze, zonder toegevoegde kweekgisten.  Na fermentatie rijpt de wijn circa 3 maanden in grote eikenhouten vaten en nog 3 maanden op fles.
 
De Sangiovese ‘Parus’ is heerlijk bij mooie pasta’s met sugo di carne en stevige risotto’s.
 
Informatie:
Naam
: Sangiovese Parus IGT
Regio
: Toscana
Druifsoort
: 100% Sangiovese
Producent
: Tenuta Le Potazzine
Jaar
: 2015
Kleur
: Rood
Soort
: Droog
Land
: Italië