Tenuta I Fauri uit Abruzzo is gesitueerd in het hart van de provincie Chieti, tussen het Majella gebergte en de Adriatische Zee. Het domein is eigendom van de familie Di Camillo en is een echt familiebedrijf, dat is overgegaan van generatie op generatie. De roeping van de familie voor wijn is zichtbaar in de bijnaam ‘Baldovino’, een naam waarmee de familie al meer dan een eeuw bekend staat.
Vader Domenico is vooral te vinden in de wijngaarden, zie hij met hart en ziel verzorgt. Zoon Luigi maakt de wijn en dochter Valentina zorgt voor de commerciële zaken van het wijndomein.
 
Tenuta I Fauri wil vooral eerlijke en elegante wijnen maken die het karakter van de regio en van de regionale druiven volledig onderschrijven. Daarom gebruikt Tenuta I Fauri ook alleen autochtone druivenrassen. Voor de witte wijnen gebruikt men voornamelijk Trebbiano en de voor de regio zeer typische Pecorino druif. Bij de rode wijnen is het vooral Montepulciano wat de klok slaat, welke in verschillende stijlen wordt gevinifieerd.
 
In de wijnen van Tenuta I Fauri proef je het familieleven van de ongerepte regio Abruzzo.
Bezig met laden...
Foto Omschrijving
 
I-Fauri-–-Trebbiano-d’Abruzzo-‘Baldovino’-DOC-2016 I Fauri – Trebbiano d’Abruzzo ‘Baldovino’ DOC 2016

Een heerlijk frisse Trebbiano voor op het terras of bij heerlijke zomerse gerechten.
I-Fauri-–-Montepulciano-d’Abruzzo-‘Baldovino’-DOC-2015 I Fauri – Montepulciano d’Abruzzo ‘Baldovino’ DOC 2015

Een toegankelijke, volle Montepulciano d’Abruzzo met een fruitig karakter. Heerlijk bij de BBQ en bij een mooi bord pasta.
I-Fauri-–-Pecorino-dei-Fauri-Colline-Teatine-IGT-2016 I Fauri – Pecorino dei Fauri 'Colline Teatine' IGT 2016

Een heerlijke, minerale wijn van de schapendruif uit Abruzzo: Pecorino. Vol exotisch fruit, appeltjes, honing en munt.
I-Fauri-–-Cerasuolo-dAbruzzo-Baldovino-DOC-2016 I Fauri – Cerasuolo d'Abruzzo Baldovino DOC 2016

Een mooi, rijke rosé uit de Abruzzo, vol kersenfruit. Wit gevinifieerd uit Montepulciano druiven. Heerlijk voor op het terras of bij een mooie vissoep.
I-Fauri-–-Montepulciano-d’Abruzzo-Ottobre-Rosso-DOC-2016 I Fauri – Montepulciano d’Abruzzo Ottobre Rosso DOC 2016

Een gerijpte, volle Montepulciano d’Abruzzo met een fruitig karakter. Heerlijk bij de BBQ en bij een mooi bord pasta.
I-Fauri-–-Montepulciano-d’Abruzzo-‘Santa-Cecilia’-DOC-2010 I Fauri – Montepulciano d’Abruzzo ‘Santa Cecilia’ DOC 2010

Een stevige, houtgerijpte Montepulciano d’Abruzzo met een vleugje Cabernet Sauvignon en Sangiovese. Heerlijk bij rood vlees, geroosterd lam en zelfs chocolade.
I-Fauri-–-Montepulciano-d’Abruzzo-‘Rosso-dei-Fauri’-DOC-2007 I Fauri – Montepulciano d’Abruzzo ‘Rosso dei Fauri’ DOC 2007

Een stevige, volle Montepulciano in Amarone-stijl met die goed tot zijn recht komt bij gegrild rood vlees, geroosterd lam, rijpe kazen en chocoloade.