Verdicchio is de bekendste autochtone druif uit de regio Marken. De naam Verdicchio is afgeleid van het woord Verde (groen), wat refereert naar de licht groenige schijn die de wijnen van deze druif kenmerkt. Verdicchio heeft lang gevochten tegen het imago van de ‘tafelwijn in de amforafles’. Inmiddels is internationaal duidelijk geworden dat Verdicchio prachtige en hooggewaardeerde wijnen kan opleveren.
 
De Verdicchio Riserva ‘Campo delle Oche’ van Fattoria San Lorenzo is genoemd naar de ganzen die het gras tussen de wijnranken bijhouden. Het is een single-vineyard wijn, strogeel van kleur met een mooie goudkleurige reflectie. In de neus rijke aroma’s van rijpe perzik, ceder en kruiden en een lichte rokerigheid. Vol en harmonieus in de mond, vol rijp fruit, aards met een vleugje honing en een prachtige, aanhoudend minerale afdronk.
 
De druiven voor deze Verdicchio worden eind oktober met de hand geoogst. Per stok worden slechts één of twee druiventrossen geselecteerd voor de Riserva. Na de zachte persing en fermentatie rijpt de wijn nog 18 maanden op zijn eigen droesem in cementen tanks en circa 6 maanden op de fles. Deze wijn heeft enkele jaren bewaarpotentieel!
 
De Verdicchio Riserva ‘Campo delle Oche’ is een uitstekende begeleider van een zeer breed pallet aan gerechten, maar komt het best tot zijn recht bij enigszins kruidig wit vlees en gevogelte.
 
Informatie:
Naam
: Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Riserva Campo delle Oche DOC
Regio
: Marche
Druifsoort
: 100% Verdicchio
Producent
: Fattoria San Lorenzo
Jaar
: 2013
Kleur
: Wit
Soort
: Droog
Land
: Italië