Il Solleone, de grote zon, is Natalino’s meest prestigieuze rode wijn. Deze prachtige wijngaard ligt op de top van een 350m hoge heuvel, waardoor de wijngaard de hele dag in de Adriatische zon ligt. De wijngaard werd aangeplant in 1948. Door de ouderdom van de wijngaard wordt de opbrengst elk jaar minder groot, maar ook elk jaar mooier!
 
De Montepulciano ‘Il Solleone’ van Fattoria San Lorenzo is diep robijnrood van kleur. In de neus ontvouwt zich een intens, kruidig aroma’s van bosbessen, rijp fruit met enigszins aardse tonen. In de mond een wijn met spierballen, vol en zacht, prachtig gelaagd, bomvol rijp fruit en een eindeloze mondvullende finale.
 
De druiven voor de Il Solleone worden als allerlaatste geoogst. Ze worden met de hand geoogst en geselecteerd. Na de zachte persing volgt er een schilweking van maar liefst 60 dagen, die de wijn zijn kracht en tannines meegeeft. Na de fermentatie rijpt de wijn 30 maanden op grote eikenhouten 28hl-vaten. Na de vatrijping rust de wijn nog 6 maanden op fles in de kelders van het domein. Van deze wijn worden slechts ongeveer 1.800 flessen geproduceerd.
 
De Montepulciano ‘Il Solleone’ komt het best tot zijn recht bij stevig rood (geroosterd) vlees en wildgerechten.
 
Informatie:
Naam
: Montepulciano ‘Il del Solleone’ IGT
Regio
: Marche
Druifsoort
: 100% Montepulciano
Producent
: Fattoria San Lorenzo
Jaar
: 2005
Kleur
: Rood
Soort
: Droog
Land
: Italië