Verdicchio is de bekendste autochtone druif uit de regio Marken. De naam Verdicchio is afgeleid van het woord Verde (groen), wat refereert naar de licht groenige schijn die de wijnen van deze druif kenmerkt. Verdicchio heeft lang gevochten tegen het imago van de ‘tafelwijn in de amforafles’. Inmiddels is internationaal duidelijk geworden dat Verdicchio prachtige en hooggewaardeerde wijnen kan opleveren.
 
Dat laatste blijkt wel als je dit raspaardje drinkt. De Il San Lorenzo van Fattoria San Lorenzo is aan absolute unieke wijn. Het is een single-vineyard wijn, goudgeel van kleur. In de neus zeer complex, met rijke aroma’s van rijpe perzik, ceder en een licht medicinale touch. Vol en harmonieus in de mond, vol rijp fruit, aards met een vleugje honing en een prachtige, aanhoudend minerale afdronk.
 
De druiven voor deze Verdicchio worden eind oktober met de hand geoogst. Alleen de allerbeste stokken. Na de zachte persing en fermentatie rijpt de wijn maar liefst 140 maanden (!!) op zijn eigen droesem in cementen tanks. Het bewaarpotentieel is ongekend lang!
 
De Il San Lorenzo is vooral geschikt om slokje voor slokje te genieten! 
Informatie:
Naam
: Marche Bianco 'Il San Lorenzo' IGT
Regio
: Marche
Druifsoort
: 100% Verdicchio
Producent
: Fattoria San Lorenzo
Jaar
: 2002
Kleur
: Wit
Soort
: Droog
Land
: Italië