Le Potazzine – Sangiovese Toscana 2019
Le Potazzine – Sangiovese Toscana 2019
Heerlijke, fluweelzachte Sangiovese. James Suckling 94 punten!
€ 16,50
excl. btw
€ 19,97
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen
 
Sangiovese is de bekendste en meest verbouwde Italiaanse druif. De druif is vooral bekend als hoofdbestanddeel van Chianti. De druif dateert uit Romeinse tijden. De naam Sangiovese is afkomstig uit het Latijn en betekent Sanguis Jovis, oftewel “Bloed van Jupiter”, de Romeinse hoofdgod. 

De Sangiovese van Tenuta Le Potazzine heeft de typische robijnrode kleur van Sangiovese. In de neus elegante aroma’s van rijpe kersen met een hint van specerijen. De smaak is fluweelachtig, elegant, met mooie tannines en een licht zoetje in de mooie afdronk.

De druiven voor deze Parus zijn afkomstig van de wijngaarden Le Prata (500m hoogte) en Le Torre (420m). De druiven worden handmatig geoogst. De zeer lange fermentatie (ruim 40 dagen) in RVS vindt plaats op een geheel natuurlijke wijze, zonder toegevoegde kweekgisten.  Na fermentatie rijpt de wijn circa 12 maanden in RVS tanks, waarbij de druiven van elke wijngaard apart rijpen. Na de rijping wordt de wijn geblend en gebotteld en rust dan nog 4 maanden op fles. 

De Sangiovese Parus is heerlijk bij mooie pasta’s met sugo di carne en stevige risotto’s.

James Suckling: 94 punten
"Aromas of plum, strawberry, chocolate and incense. Full-bodied with chewy tannins. Tight and structured at first, it then delivers juicy character and silky texture on the mid-palate. Its fresh acidity brings balance and energy and a long, flavorful finish. Drink or hold."
Naam
Sangiovese Toscana
Jaargang
2019
Classificatie
IGT
Producent
Tenuta Le Potazzine
Gebied
Toscane | Montalcino
Duivensoort
100% Sangiovese
Rijping
12 maanden RVS
Kleur
Rood
Soort
Droog
Inhoud
0,75 L
Score
94 punten (James Suckling)