Geen streek in Italië waar de Chardonnay zo mooi tot ontwikkeling kan komen dan in de Langhe in Piëmonte. Het vruchtbare gebied tussen de rivieren de Tánaro en de Bórmida geeft de druif een frisse minerale expressie, waardoor de wijn zelfs na houtrijping niet te log wordt.

De Chardonnay La Tartufaia van Giulia Negri is een wijn die doet denken aan grote Bourgognes. Een briljante expressie van het terroir in de Langhe, met een constante bries voor ventilatie en grote temperatuurschommelingen tussen dag en nacht. De kleur is strogeel met groenige reflecties. De geur is rijk en mineraal, met aroma’s van exotisch fruit, witte bloemen en een vleugje munt. De smaak is vol en rijk, met een duidelijke aciditeit en een lang aanhoudende afdronk. Met verdere rijping wordt de zachte en elegante expressie van de druif nog meer ontwikkeld.

De druiven voor deze Chardonnay zijn deels afkomstig van 15 jaar oude stokken van Serradenari, in het gebied La Morra. Na de handmatige oogst worden de druiven koud geperst. Daarna volgt de fermentatie in RVS met geselecteerde gisten. De wijn wordt daarna 18 maanden gerijpt in Franse barriques.

De Chardonnay is heerlijk bij het aperitief of bij pasta met zeevruchten.
 
Informatie:
Naam
: Langhe Chardonnay La Tartufaia DOC
Regio
: Piëmonte
Druifsoort
: 100% Nebbiolo
Producent
: Giulia Negri
Jaar
: 2014
Kleur
: Wit
Soort
: Droog
Land
: Italië