Barolo, de wijn der koningen en de koning der wijnen. Misschien wel de beroemdste wijn van Italië. Barolo staat bekend om zijn veelal stroeve tannines, die jaren nodig hebben om te rijpen. Maar zeker ook om het grote genot dat deze wijn kan brengen aan iedereen die geduld heeft.
 
De Barolo La Tartufaia van Giulia Negri combineert de kracht van de wijngaarden van Brunate en de zijdezachte elegantie van Serradenari. De kleur is granaatrood met de typische oranje kleuring naar rand. De geur is rijk en complex, variërend van rijpe pruimen en kruiden, tot aan de minerale en bloemige tonen van rozen en viooltjes. De smaak is fris, intens, full-bodied met een duidelijke lengte en rijke, maar fluweelzachte tannines.
 
De druiven voor deze Barolo zijn deels afkomstig van 40 jaar oude stokken op Brunate en deels van de 15 jaar oude stokken van Serradenari, in het gebied La Morra. Na de handmatige oogst volgt er een spontane vergisting en schilweking van 40 dagen in houten vaten. De wijn wordt daarna 24 maanden gerijpt in tonneaux (50%) en grote eikenhouten vaten van 25 hectoliter (50%).
 
De Barolo is heerlijk bij stevige vleesgerechten, wild, truffelgerechten en lang gerijpte kazen.
Informatie:
Naam
: Barolo La Tartufaia DOCG
Regio
: Piëmonte
Druifsoort
: 100% Nebbiolo
Producent
: Giulia Negri
Jaar
: 2012
Kleur
: Rood
Soort
: Droog
Land
: Italië