Barolo, de wijn der koningen en de koning der wijnen. Misschien wel de beroemdste wijn van Italië. Barolo staat bekend om zijn veelal stroeve tannines, die jaren nodig hebben om te rijpen. Maar zeker ook om het grote genot dat deze wijn kan brengen aan iedereen die geduld heeft.
 
De Barolo MGA Serradenari van Giulia Negri herbergt het wat de Cru Serradenari te bieden heeft. Een barolo met het MGA-keurmerk (menzione geografica aggiuntiva). De kleur is granaatrood met de typische oranje kleuring naar rand. De geur is rijk en complex, variërend van rijpe pruimen en kruiden, tot aan de minerale en bloemige tonen van rozen en viooltjes. De smaak is fris, intens, full-bodied met een duidelijke lengte en rijke, maar fluweelzachte tannines.
 
De druiven voor deze Barolo zijn afkomstig van 15 jaar oude stokken van Serradenari, in het gebied La Morra. De druiven worden 15-20 dagen later dan normaal geoogst om een optimale rijpheid te genereren. Na de handmatige oogst volgt er een spontane vergisting en schilweking van 30 dagen in houten vaten. De wijn wordt daarna 30 maanden gerijpt in grote eikenhouten vaten van 25 hectoliter.
 
De Barolo Serradenari is heerlijk bij stevige vleesgerechten, wild, truffelgerechten en lang gerijpte kazen.
 
Informatie:
Naam
: Barolo MGA Serradenari DOCG
Regio
: Piëmonte
Druifsoort
: 100% Nebbiolo
Producent
: Giulia Negri
Jaar
: 2012
Kleur
: Rood
Soort
: Droog
Land
: Italië