Giulia Negri – Barbera d’Alba Serradenari 2018
Giulia Negri – Barbera d’Alba Serradenari 2018

Een benchmark voor Barbera d’Alba!

Standaard levertijd

3 - 4 werkdagen

€ 14,85
excl. btw
€ 17,97
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 25

Aantal: 
Bestellen
In de Langhe zegt men: “Barbera is de wijn die je drinkt, terwijl de Nebbiolo ligt te rijpen”.
Barbera is de op twee na meest aangeplante druif in Italië. De druif heeft zijn oorsprong in de Piëmonte, nabij Monferrato. Hier wordt hij door wijnmakers gekoesterd, omdat hij goede opbrengsten geeft en redelijk makkelijk te verbouwen is. De Barbera d’Alba is een lichtere, elegantere wijn dan de meer robuuste Barbera d’Asti. 

De Barbera d’Alba Serradenari van Giulia Negri is een mooie expressie van het rijke terroir in La Morra, met een constante bries voor ventilatie en grote temperatuurschommelingen tussen dag en nacht. De kleur is diep robijnrood met een paarsige schaduw. De geur is rijk en fruit, met aroma’s van klein rood besfruit, kaneel en zwarte peper, met een ondertoon van leer en bosgrond. De smaak is fris en verfijnd, met een volle body en zachte tannines.

De druiven voor deze Barbera d’Alba zijn afkomstig van 15 jaar oude stokken van Serradenari, in het gebied La Morra, op een hoogte van 400 meter. Na de handmatige oogst is er eerst een schilweking van enkele dagen. Daarna volgt de spontane fermentatie, met autochtone gisten, in roestvrijstalen tanks. De wijn wordt daarna 16 maanden gerijpt, deels in roestvrijstalen tanks en deels in Franse tonneaux van 500 liter.

De Barbera d’Alba Serradenari is heerlijk bij pasta’s met rode sauzen, paddestoelenrisotto en gerechten met rood vlees.
Naam
Barbera d’Alba Serradenari
Jaargang
2018
Classificatie
DOC
Producent
Giulia Negr - Serradenari
Gebied
La Morra - Langhe - Piëmonte
Duivensoort
100% Barbera
Rijping
16 maanden, deels roestvrijstalen tanks en deel Franse tonneaux (500 liter)
Kleur
Rood
Soort
Droog
Inhoud
0,75 L