Francone - Langhe Chardonnay I Patriarchi 2019
Francone - Langhe Chardonnay I Patriarchi 2019

Een rijke, houtgerijpte Chardonnay uit de Langhe.

€ 13,20
excl. btw
€ 15,97
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 0

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Geen streek in Italië waar de Chardonnay zo mooi tot ontwikkeling kan komen dan in de Langhe in Piëmonte. Het vruchtbare gebied tussen de rivieren de Tánaro en de Bórmida geeft de druif een frisse minerale expressie, waardoor de wijn zelfs na houtrijping niet te log wordt.

De Langhe Chardonnay ‘I Patriarchi’ van Cantina Francone heeft een mooie goudgele kleur. In de neus complexe aroma’s van perzik en tropisch fruit met hints van toast en vanille. In de mond een mooie balans tussen volheid en frisheid met fruitige tonen, hazelnoot en wederom toast. De aanhoudende afdronk geeft een typisch bittertje.

De druiven worden handmatig geoogst vanaf half september. De fermentatie(in eikenhouten vaten) vindt plaats in de stijl van rode wijn, met 36 uur schilcontact. De verdere verfijning geschiedt in barriques, waarbij de wijn circa 9 maanden op zijn eigen droesem bewaard wordt. De wijn wordt regelmatig omgeroerd (gebattoneerd). Dit zorgt voor complexiteit in de aroma’s en meer diepte in de smaak. 

De Langhe Chardonnay I Patriarchi is mooi als aperitief, maar ook heerlijk als begeleider van mooie antipasti, quiches en jonge kazen.
Naam
Langhe Chardonnay I Patriarchi
Jaargang
2019
Classificatie
DOC
Producent
Cantina Francone
Gebied
Piëmonte
Duivensoort
100% Chardonnay
Rijping
9 maanden sur lie in Franse barriques
Kleur
Wit
Soort
Droog
Inhoud
0,75 L