Rosso Conero is een kleine appellatie uit de Marken, maar misschien wel de beste. Het gebied ligt achter de Monte Conero, ten zuiden van Ancona. Het Conero voorgebergte is een uitzonderlijke omgeving voor de teelt van rode druiven. Het heeft een uniek microklimaat: de zee op slechts een steenworp afstand, in combinatie met een kalkhoudende bodem, arm, maar met veel structuur, welke de Montepulciano en Sangiovese druiven een absoluut origineel bouquet geven.
 
De Rosso Conero ‘Artù’ van Fattoria San Lorenzo is robijnrood van kleur. In de neus intense impressies van rijp fruit met aroma’s van zwarte kersen en kruiden met enigszins aardse tonen. Mooi droog in de mond, met wederom kersen en kruidigheid en perfect versmolten tannines die aanhouden tot in de lange afdronk.
 
De druiven voor deze Rosso Conero ‘Artù’ zijn afkomstig van minimaal 25 jaar oude stokken en worden medio oktober met de hand geoogst. Na de zachte persing en fermentatie rijpt de wijn 18 maanden in Franse barriques. Na de vatrijping rust de wijn nog 6 maanden op fles in de kelders van het domein.
 
De Rosso Conero ‘Artù’ is een mooie begeleider van stevige pasta’s met rode sauzen en vlees in het zuur (bv konijn).
 
Informatie:
Naam
: Rosso Conero ‘Artù’ DOC
Regio
: Marche
Druifsoort
: 60% Montepulciano, 40% Sangiovese
Producent
: Fattoria San Lorenzo
Jaar
: 2013
Kleur
: Rood
Soort
: Droog
Land
: Italië