Verdicchio is de bekendste autochtone druif uit de regio Marken. De naam Verdicchio is afgeleid van het woord Verde (groen), wat refereert naar de licht groenige schijn die de wijnen van deze druif kenmerkt. Verdicchio heeft lang gevochten tegen het imago van de ‘tafelwijn in de amforafles’. Inmiddels is internationaal duidelijk geworden dat Verdicchio prachtige en hooggewaardeerde wijnen kan opleveren.
 
De bio-dynamische Verdicchio Classico ‘di Gino’ van Fattoria San Lorenzo heeft een mooie, heldere strogele kleur met groene reflecties. Fris en aanhoudend mineraal in de neus met aroma’s van perzik en noten. Enigszins rokerig. De smaak is vol en rijk, met florale en kruidige tonen. Het specifieke karakter van de wijn wordt nog eens onderstreept door het mooie amandelbittertje in de afdronk.
 
De druiven voor deze Verdicchio worden vanaf eind september geoogst, wat enigszins later is dan gebruikelijk in de regio. Na de zachte persing en fermentatie rijpt de wijn nog 6 maanden op zijn eigen droesem in cementen tanks en circa 2 maanden op de fles. Een prachtige wijn met persoonlijkheid.
 
De Verdicchio ‘di Gino’ is heerlijk bij vissoep en rijke antipasti.
 
Informatie:
Naam
: Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Di Gino DOC MAGNUM
Regio
: Marche
Druifsoort
: 100% Verdicchio
Producent
: Fattoria San Lorenzo
Jaar
: 2016
Kleur
: Wit
Soort
: Droog
Land
: Italië