Ansitz Dornach – Pinot Nero Rouge 2017
Ansitz Dornach – Pinot Nero Rouge 2017

Een nieuwe interpretatie van Pinot Nero!

Standaard levertijd

3 - 4 werkdagen

€ 18,20
excl. btw
€ 22,02
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 7

Aantal: 
Bestellen
“A new interpretation of Pinot Nero” (Patrick Uccelli)

De oorsprong van de Pinot Noir (of Pinot Nero zoals hij in Italië wordt genoemd) ligt in de Côte de Nuits in Bourgogne, waar hij al tweeduizend jaar wordt geteeld. Pinot Noir wordt wel gezien als een van de beste en meest complexe blauwe druiven in de wereld. Geen enkele druif is zo gevoelig voor klimaat en terroir. Maar: goed gemaakt is een Pinot Noir onvergelijkbaar.

 De kleur van deze Pinot Nero is licht robijnrood. De wijn is fris en fruitig, met expressieve aroma’s van rood fruit op een achtergrond van zoete specerijen. Heerlijk fris en gebalanceerd in de mond, lichtvoetig, maar met een mooie structuur en frisheid.

De druiven van de Pinot Nero Rouge zijn afkomstig van de Mittlere en Obere Steigleiten wijngaarden op 370 meter hoogte. De druiven worden handmatig geoogst en geselecteerd. De oogst vindt heel vroeg in de ochtend plaats, zodat de druiven niet te warm zijn als ze direct worden verwerkt. De wijn wordt vergist en enkele maanden gerijpt in houten vaten en rijpt daarna enkele maanden in RVS.

De Pinot Nero Rouge van Ansitz Dornach is heerlijk fris fruitig met relatief weinig alcohol. Licht gekoeld kan hij zelfs een begeleider van mooie visgerechten zijn. Een nieuwe manier om Pinot Nero te leren kennen.

Van deze Pinot Nero worden jaarlijks slechts 1.200 flessen gemaakt.
 
Naam
Vigneti delle Dolomiti Pinot Nero Rouge
Jaargang
2017
Classificatie
IGT
Producent
Ansitz Dornach
Gebied
Südtirol - Alto Adige
Duivensoort
100% Pinot Noir (Pinot Nero)
Rijping
Enkele maanden RVS tanks
Kleur
Rood
Soort
Droog
Inhoud
0,75 L