In het hart van het prosecco-gebied Valdobbiade-Conegliano, tegen de heuvels van de uitlopers van de dolomieten liggen de wijngaarden voor deze prachtige Spumante: de Prosecco Superiore DOCG Extra dry van Bepin de Eto.
 
De prosecco is mooi strogeel, zuiver en heeft een lichtgroene reflectie. In het glas ruik je allereerst de fruitige aroma’s van appel, peer en perzik. In de tweede fase zijn er ook wat bloemige tonen te herkennen, zoals rozen en accacia. In de afdronk geeft de wijn nog wat groenige aroma’s prijs. In de mond is deze prosecco vooral fris en droog, met een mooi licht zoetje dat uitstekend in balans gebracht wordt door de citrustonen. Een mooie, slanke Prosecco!
 
De druiven voor deze prosecco worden in de eerste twee weken van september geplukt. De wijn wordt gemaakt volgens de methode Charmat. Bij deze methode vindt de tweede vergisting plaats in stalen druktanks in plaats van op de fles (zoals bij de methode Champenoise of methode traditionelle). De tweede vergisting wordt bij deze prosecco bewust kort gehouden om de fruitigheid van de wijn te bewaren. Desondanks houdt de pareling in het glas bijna een minuut aan, hetgeen lang is voor een prosecco die volgens de methode Charmat is gemaakt.
 
Deze Prosecco Extra Dry van Bepin de Eto is heerlijk als aperitief. Maar probeer hem ook eens bij Frutti di Mare of verrassend bij desserts met room!  
Informatie:
Naam
Prosecco Superiore DOCG Extra Dry Millesimato
Regio
Veneto
Druifsoort
100% Glera
Producent
Bepin de Eto
Jaar
2018
Kleur
Wit
Soort
Mousserend
Land
Italië